úterý 21. března 2017

Těsto na tortillu

Mám moc ráda placky jakéhokoliv druhu. Tentokrát ke mě přišel recept na tortilly a kupodivu to je celkem lehká záležitost. Chce to jen trochu trpělivosti.

Zdroj je zde, jsou tam i obrázky a přesný postup, já se zde podělím o zkrácený.
https://kitchenette.cz/clanek/231-domaci-psenicna-tortilla

Ingredience na 12 - 16 tortill
500 g mouky pšeničné hladké (já dávám 1/2 hladké pšeničné a 1/2 hladké špaldové celozrnné)
1 lžice soli zarovnaná
115 ml olivového oleje (3/4 hrnku)
115 ml vody (3/4 hrnku)  - pokud děláte celozrnné je potřeba zvýšit vodu na 230 - 250 i více, podle nasákavosti mouky)
1 lžička prášku do pečiva

Postup:
2/3 mouky smíchat se solí a práškem do pečiva, přidat vlažnou vodu a olej. Hněteme 10 minut i déle, aby se těsto dobře propracovalo, v této fázi by mělo být ještě řidší. Poté postupně přidáváme zbylou mouku do té doby, dokud není těsto pěkně vláčné, hladké a pružné.
Vyválíme tenounké placky, které pečeme na nepřilnavé pánvi na vysokou teplotu (téměř tu nejvyšší). Je to rychlovka, každá strana 15 - 30 sekund. Placky se pěkně nafouknou a rychle hnědnou.
Náplň nechávám na Vaší fantazii. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat