úterý 6. listopadu 2018

Obrázek a podsedák

Další výrobky a popis techniky

1/ Obrázek vážky pro kamarádku Alici

Technika: papír navoskujeme barevnými voskovkami, nesmí být nikde žádná mezera, ale pořádná vrstva vosku. Na vosk se nanese rozdrobená křída, čím víc, tím lépe.
Pak přetřeme obrázek tuží. Necháme zaschnout. Nakonec vyškrabujeme hřebíkem obrázek.

Spodní obrázek tzv. pozadí je tvořené obtiskáváním listů a trávy na čtvrtku.


.... tady detail


2/ Podsedák na jógu

Skládá se z obalu a vnitřního polštářku plněného pohankovými slupkami.

Obal:
* vystřihnout 1x kolo
* vystřihnout 2x půl kolo prodloužené do písmene "D" o cca 5 cm půl kolo prodloužit. Tuto část pak zahneme a dáme přes sebe, aby vznikla kapsa, kterou budeme polštář plnit viz. dolní obrázek.
* pás látky široké dle libosti já mám výšku 9 cm (stříhala jsem tedy 11 cm), ale přijde mi nakonec moc vysoký. Doporučuji tedy stříhat 9 cm. Dlouhý dle obvodu polštářku.

Postup:
1. vystřihneme a vyžehlíme všechny díly
2. díly do písmenka D 2x zahneme, zažehlíme a prošijeme v rovné části.
3. díl "kolo" položíme lícem k nám a položíme na něj rubem díly ve tvaru písmenka D. Tyto dva díly se překrývají uprostřed polštářku, zároveň respektují velikost dílu "kolo". Našpendlíme díly D na sebe a v rozích cca 4 cm díly sešijeme k sobě.
4. na dolní díl našpendlíme pás látky. Až zjistíme jaká nám vychází délka, tak ustřihneme a sešijeme kratší strany pásu k sobě. Přišijeme dolní díl na pás.

5. Přišijeme i horní díl na pás. Šijeme z rubu.
6. Otočíme na líc a máme hotovo.

Vnitřní polštářek:
Postupujeme obdobně jako u obalu. Jen se nemusíme zdržovat půl koly, ale stříháme rovnou 2x kolo a pás. Sešijeme dle návodu výše a nakonci necháme část nesešitou, otočíme na líc, naplníme pohankovými slupkami a zašijeme.


Žádné komentáře:

Okomentovat