úterý 21. února 2017

Karobové "kakao"

Objevila jsem variantu pro ty co nemohou kakao nebo mléko a přesto ho mají rádi. Je to varianta s karobem. Já tomu říkám "karobeo". 

Ingredience na 1 hrneček:
1 lžička obilné kávy - karo
1 lžička karobu
1 hrneček rýžového mléko (kupuji v drogerii DM)

Postup:
Mléko se lžičkou karobu a lžičkou kara svaříme. Mléko by mělo vzkypět.

Karob - co to je
Karobový prášek je získáván z plodů stálezelené dřeviny Ceratonia Siliqua rostoucí ve Středomoří a je znám také jako svatojánský chléb nebo rohovník.
Karob se získává z lusků a vyznačuje se především bohatstvím bílkovin, minerálů a vitamínů. Oproti kakau však neobsahuje kofein, alergenní látky, methylxanthiny ani theobromin, a je tedy v porovnání s ním tou zdravější variantou. 
V karobu jsou bohatě zastoupeny především hořčík, vápník, železo, fosfor, nikl, co se vitamínů týče pak vitamíny A, B, a D. Kromě toho je přírodním zdrojem aminokyselin (alaninu, prolinu a valinu) a vlákniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat