Objevila jsem variantu pro ty co nemohou kakao nebo mléko a přesto ho mají rádi. Je to varianta s karobem. Já tomu říkám "karobeo".
Ingredience na 1 hrneček:
1 lžička obilné kávy - karo
1 lžička karobu
1 hrneček rýžového mléko (kupuji v drogerii DM)
Postup:
Mléko se lžičkou karobu a lžičkou kara svaříme. Mléko by mělo vzkypět.
Karob - co to je
Karobový prášek je získáván z plodů stálezelené dřeviny Ceratonia
Siliqua rostoucí ve Středomoří a je znám také jako svatojánský
chléb nebo rohovník.
Karob se získává z lusků a vyznačuje se především bohatstvím
bílkovin, minerálů a vitamínů. Oproti kakau však neobsahuje
kofein, alergenní látky, methylxanthiny ani theobromin, a je tedy
v porovnání s ním tou zdravější variantou.
V karobu jsou bohatě zastoupeny především hořčík, vápník, železo, fosfor,
nikl, co se vitamínů týče pak vitamíny A, B, a D. Kromě toho je
přírodním zdrojem aminokyselin (alaninu, prolinu a valinu) a
vlákniny.
Žádné komentáře:
Okomentovat