pondělí 30. ledna 2017

Karbanátky z červené řepy

Dneska se podělím o recept, kde lze využít červenou řepu.  Rychlé a chutné.

Suroviny pro přípravu 5ti porcí:
1 červená řepa
100 g balkánského sýra nebo fety
méně jak 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
1 vejce
pepř
sůl
čerstvý tymián

Řepu oloupeme a nastrouháme najemno.
Přisypeme vločky, vejce, sůl, pepř a tymián. Na konec přidáme nahrubo rozmačkaný sýr.
Směs necháme asi 30 minut odležet.
Z těsta si připravíme malé karbanátky, které opečeme na pánvi (vždy delší dobu počkáme, než celé těsto ztuhne a celý karbanátek se tím zpevní, pak teprve obracíme). Karbanátky můžeme také upéct v troubě pod grilem na 200 °C, pečeme z každé strany asi 15 minut.
Servírujeme se zeleninou a dalšími ingrediencemi dle vlastního výběru. Nebo jen tak s bramborami, či bramborovou kaší. Výborné jsou např. s bagetou a spoustou rukoly.

Moje postřehy:
Karbanátky jsem už dělala bez vajíček a také pěkně držely.
Peču na teflonovém lívancovníku bez oleje.
Pro děti podávám většinou s kaší (hrachovou, zeleninovou nebo obilnou), doplněné kysaným zelím.


Zdroj: http://www.vitaljob.cz/recept/karbanatky-z-cervene-repy/

Žádné komentáře:

Okomentovat